Main menu

You are here

Aurinkopaneeli kotimaiselta valmistajalta

Areva Solar Oy myy laadukkaat ja kestävät aurinkopaneelit, jotka valmistetaan nyt Suomessa. Areva Solar toimii SaloSolar Oy:n myyntiyhtiönä. SaloSolar Oy on ensimmäinen suomalainen perus aurinkopaneelia valmistava tehdas. Suomalainen aurinkopaneeli on kilpailukykyinen aasialaisten paneelien kanssa alaspäin kehittyvän hintatason, tuontitullien ja uuden tehtaan suunnittelutyön ansiosta. Tehdas tuottaa tällä hetkellä 1,6 neliömetrin kokoista 270 W aurinkopaneelia. Tuotantokapasiteetti on yhdessä vuorossa 25 kW, mikä tarkoittaa noin 90–100 paneelia päivässä. Paneelin valmistusprosessi on monivaiheinen ja tehdään osittain käsityönä.

Aurinkopaneelin valmistusmateriaali on pii

Paneelit valmistetaan piikennoista. Pii on toiseksi yleisin alkuaine maankuoressa ja sen pysyvin yhdiste on piidioksidi. Pii tuo paneeliin sen metallisen kiillon ja sinertävän värisävyn. Kennot ovat puolijohteita ja kytketään aurinkopaneelissa sarjaan. Kennossa auringon valo muuttuu suoraan sähkövirraksi. Monikiteisen piikennon rakenteessa näkyvät yksittäiset piikiteet sekä kennon pinnalle juotetut johtimet, joiden avulla syntynyt sähkövirta saadaan johdettua ulkoiseen kuormaan. Piikide ei muuta olomuotoaan, mikä mahdollistaa sen, että aurinkopaneeli on huoltovapaa ja säilyttää tehokkuutensa vuosikymmenien ajan. Samaa piin raaka-ainetta käytetään myös elektroniikkateollisuudessa.

Aurinkopaneelin valmistuprosessi

Paneelin valmistus aloitetaan lasin syötöllä. Lasi ladataan linjastolle odottamaan piikennoja. Monikiteiset piikennot syötetään Stinger-koneeseen ja juotetaan johtimilla yhteen kymmenen kennon riveihin. Tämän jälkeen robottikäsi latoo kuusi kymmenen kennon riviä lasin päälle. Rivit juotetaan yhteen käsityönä. Käsijuotoksen jälkeen paneelin pinta tarkistetaan peilin kautta. Paneeli kulkee koko tuotannon läpi ylösalaisin, jotta sitä on helpompi käsitellä.

Paneelia testataan ensimmäisen kerran ennen laminointia EL-testauskoneella. Testauksessa paneeli tarkistetaan halkeamien varalta ja aurinkopaneeliin syötetään virtaa. Tässä vaiheessa on vielä mahdollista vaihtaa tarvittaessa kennoja, jotka eivät ole vaatimusten mukaisia. Laminointikoneessa paneelit laminoidaan lämmön ja vakuumin kanssa. Laminoinnin jälkeen paneelit jäähdytetään, jotta niitä voidaan taas käsitellä.

Paneelin jäähdytyksen jälkeen siistitään paneelin reunat käsin ja liimataan karmit koneella. Karmin liimakoneella levitetään liima karmeihin ja karmin puristuskoneella puristetaan karmit paneelin reunoille. Paneeli kuivuu tämän jälkeen vuorokauden ajan. Valmis paneeli testataan uudelleen EL-testauksessa. Lopputestauksessa paneeli tarkistetaan, mitataan paneelin tehot ja tehdään sähköturvallisuusmittaus.

Vaikka paneelit valmistetaan nyt Suomessa, joudutaan valmistuksessa käytettävät piikennot edelleen tilaamaan Kiinasta, koska kiinalaisilla on vahva osaaminen piikennojen tuottamisessa. Kiinalaiset ovat kehittäneet aurinkopaneeleissa käytettäviin kennoihin ainutlaatuisen kuviointiprosessin ja tekevät korkealaatuista leikkausjälkeä.

Hanki kotimaiset aurinkopaneelit meiltä

Suomalainen aurinkopaneeli on kannattava investointi. Ostamalla kotimaisia tuotteita tuemme kotimaan talouden kasvua. Kulutus ylläpitää myös tuotannon kasvua. Mitä enemmän on tuotantoa Suomessa, sitä enemmän on myös työpaikkoja. SaloSolar Oy:n myyntiyhtiönä toimii Areva Solar Oy. Meiltä myös aurinkopaneelit omakotitaloon.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

 

Aurinkopaneeli on ekologinen lisä sähköntuotantoon

Aurinkopaneelit valmistetaan osittain käsityönä