Main menu

You are here

 

 

Aurinkopaneelitehdas SaloSolar Oy aloitti tuotannon 2015 toukokuussa. Tuotantokapasiteetti on tällä hetkellä yhdessä vuorossa 25 kW vuorokaudessa, mikä tarkoittaa noin 90-100 paneelia päivässä. 2016 elokuussa siirryttiin kahteen vuoroon, joten tuotantokapasiteetti kaksinkertaistui. Tehdas tuottaa pääsääntöisesti 1,6 neliömetrin kokoisia 270 W paneeleita ja 2 neliömetrin kokoisisa 330 W paneeleita. Tuotannossa on tehty ja testattu myös erikoisempien aurinkopaneelien, kuten kokonaan lasisten, täysmustien ja värillisten paneelien tekemistä.

Tällä hetkellä tehdas työllistää noin 14 henkilöä ja loistavien kasvunäkymien vuoksi henkilöstöä tullaan tulevaisuudessa kasvattamaan. Tavoitteena on lähiaikoina päästä lisäämään tuotantokapasiteettia ottamalla käyttöön myös toinen uudistuneempi linjasto. Pitkän aikavälin tavoitteena SaloSolar Oy:llä on myydä aurinkopaneelien lisäksi myös aurinkopaneelitehtaita.

SaloSolar on ensimmäinen suomalainen perusaurinkopaneeleita tuottava tehdas. Niitä ei ole suomessa tuotettu aiemmin, koska aasialaispaneelien hintatasoa on pidetty rajoittavana tekijänä kotimaan tuotannolle. Tällä tehtaalla pääsemme kuitenkin tuottamaan suomalaisia paneeleita hintaan, joka on kilpailukykyinen myös aasialaispaneelien kanssa. Areva Solar Oy toimii SaloSolar Oy:n myyntiyhtiönä.

SaloSolar Oy:stä tehtiin lehtiartikkeli, jossa käsitellään brändiä, tukiasioita, sekä aurinkopaneeleita ja niiden tilaa Suomessa. Lue koko artikkeli SaloSolar tehtaasta.

 

Aurinkopaneelitehdas SaloSolar Oy sijaitsee Astrum-keskuksessa Salossa