Main menu

You are here

Aurinkoenergia on nykyaikainen ratkaisu

Aurinkoenergia tarkoittaa auringon säteilyenergian suoraa hyödyntämistä aurinkopaneelin tai – keräimen avulla. Aurinkoenergia on varteenotettava vaihtoehto useista uusiutuvan energian muodoista, eikä sen käytöstä aiheudu minkäänlaista vahinkoa ympäristölle. Aurinko säteilee Suomessa yhtä tehokkaasti kuin esimerkiksi Pohjois-Saksassa, missä aurinkoenergialla katetaan jo yli 5 % sähköntuotannosta. Aurinkoenergian hyödyntäminen on tehokkainta maaliskuusta syyskuun loppuun saakka.

Käytettävä tekniikka mahdollistaa sekä sähkön että lämmön keräämisen talteen. Aurinkopaneeleilla tuotetaan sähköä ja aurinkokeräimillä kerätään lämpöenergiaa eli aurinkolämpöä, jota käytetään esimerkiksi käyttöveden lämmitykseen. Aurinkoenergiaa voidaan käyttöveden lämmityksen lisäksi käyttää myös lattialämmitykseen, uima-altaiden veden lämmitykseen ja loppuvuonna käyttöveden esilämmitykseen. Aurinkokeräimet lämmittävät veden aurinkoenergialla, jonka jälkeen lämmin vesi siirtyy lämminvesivaraajan kautta käyttöön. Aurinkoenergialla saa lisättyä omavaraisuusastetta ja pienennettyä elämisen kustannuksia.

Aurinkoenergia & monet mahdollisuudet

Aurinkoenergiaa voidaan hyödyntää omakotitaloissa, yritysten toimitiloissa, maatiloilla ja vapaa-ajan asunnoissa. Aurinkosähköjärjestelmiä on sekä verkkoon kytkettäviä että akustolla toimivia. Sähköverkkoon kytkettäviä aurinkosähköjärjestelmiä käytetään silloin kun on saatavilla yleinen sähköverkko. Verkkoon kytkettävät järjestelmät toimivat siten, että ensisijaisesti käytetään saatavilla oleva aurinkoenergiaa ja vasta tämän jälkeen siirrytään käyttämään yleisen sähköverkon sähköä. Aurinkoenergiaa voidaan käyttää myös yritysten toimitiloissa varavoimana esimerkiksi sähkökatkosten varalta.

Aurinkoenergialla tuotettua sähköä voidaan myös ladata akustoihin, jotta saadaan sähköä sähköttömiin olosuhteisiin, kuten mökeille, veneisiin ja asuntoautoihin. Mökkijärjestelmissä akku latautuu päivän aikana auringon säteilyn voimasta ja illan aikana sähköä voidaan käyttää esimerkiksi jääkaapin, valaisimien, television ja tietokoneen käyttöön. Mökkijärjestelmä mitoitetaan sen mukaan kuinka paljon laitteita ja mukavuuksia halutaan mökkiolosuhteissa käyttää. Aurinkoenergian avulla on mahdollista saada sähköt ja lämmin vesi jopa vaativiin saaristo-olosuhteisiin.

Suurimman taloudellisen hyödyn aurinkoenergia tuo omassa käytössä, mutta sähköyhtiöt ovat velvollisia ostamaan ylijäämäsähkön, jos sellaista syntyy. Aurinkokennoilla säteilyn energiasta noin 21 % voidaan muuttaa sähköksi. Aurinkoenergian käyttöönotosta aiheutuvat kustannukset ovat tulleet hurjasti alaspäin viime vuosina, nykyisillä hinnoilla investointi aurinkosähköön hyvällä paikalla maksaa itsensä takaisin noin vuosikymmenessä. Aurinkoenergian hyödyntäminen aurinkopaneelien avulla pienentää sähkölaskua kolmanneksella vuoden aikana. Investoidun rahan vuosituotto yli 5 %, kun sähkö hyödynnetään kokonaan itse. Aurinkolämpöjärjestelmä voi maksaa itsensä takaisin jo alle kolmessa vuodessa, jonka jälkeen vuotuiset käyttöveden lämmityskustannukset putoavat neljännekseen. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous juuri sinulle sopivasta aurinkoenergiaratkaisusta.

Ratkaisut aurinkoenergian hyödyntämiseen Salo Solar Oy:ltä, ota yhteyttä!

Aurinkoenergia hyödynnetään laadukkailla aurinkopaneeleilla

Aurinkoenergiaa Astrum-keskuksessa Salossa 322,56 kWp:n aurinkosähköjärjestelmä

Ota yhteyttä niin kerromme mielellämme lisää siitä miten aurinkoenergia voi hyödyttää juuri sinua.