Main menu

You are here

Aurinkopaneelit tuottavat sähköä edullisesti

Aurinkopaneelit luotettavasti kotimaiselta Salo Solar Oy:ltä.

Aurinko säteilee Suomessa yhtä tehokkaasti kuin esimerkiksi Saksassa, jonka sähkönkulutuksesta katetaan jo nyt 5% aurinkoenergialla, ja vuoteen 2050 mennessä 25%.  Myös Suomessa aurinkosähkön hyödyntäminen on siis järkevää: nykyaikaiset piistä valmistetut aurinkopaneelit ovat huoltovapaita ja tehokkaita, joten alkuinvestointien jälkeen sähkön tuottaminen on ilmaista.

Sinäkin voit ryhtyä sähköntuottajaksi

Parhaimmillaan aurinkosähköllä voi tienatakin: kun omakotitaloihin, yritysten toimipaikkoihin ja maatiloille asennettavat aurinkosähköratkaisut kytketään suoraan sähköverkkoon, voi aurinkosähkön ylituotannon myydä sähköyhtiölle. Autamme mahdollisten lupien selvittämisessä ja hankkimisessa ja asennamme laitteiston taatusti sähköyhtiöiden vaatimuksia noudattaen.

Aurinkopaneelit tuovat omavaraisuutta kotiin tai  yritykselle

Aurinkosähkö on varteenotettava energiamuoto kaikille, jotka haluavat lisätä omavaraisuuttaan ja pienentää ulkopuolisesta energian ostamisesta muodostuvia kustannuksia. Aurinkosähkö on myös tulevaisuuden energiamuoto - aurinko säteilee vielä noin viisi miljardia vuotta, eikä sen hyödyntämisestä koidu minkäänlaisia negatiivisia vaikutuksia ympäristöllemme. Uuden ajan aurinkopaneelit ovat oikein asennettuina suomalaisen sään kestäviä ja täysin huoltovapaita, eikä niiden teho vähene vuosikymmentenkään kuluessa.

Lue lisää: Aurinkopaneelit omakotitaloon »

Käytä energiatuet hyväksesi

Yritykset ja maatilat saavat energiatukea ryhtyessään tuottamaan aurinkosähköä. Uusiutuvan energiantuotannon alkuinvestoinneista voi jopa kolmasosan kattaa tuilla. Autamme mielellämme myös sinulle mahdollisten tukien selvittämisessä ja hakemisessa.

Aurinkopaneelien valmistus

Aurinkopaneelit valmistetaan piistä tehdyistä kennoista. Aurinkopaneelien monivaiheinen valmistusprosessi tehdään osittain käsityönä. Alkuaine pii tuo paneeleihin niiden sinertävän värisävyn ja metallisen kiillon. Kennot ovat puolijohteita ja auringon valo muuttuu kennossa suoraan sähkövirraksi. Kennot kytketään aurinkopaneeleissa sarjaan. Monikiteisten piikennojen rakenteessa näkyvät yksittäiset piikiteet ja kennon pinnalle juotetut johtimet. Aurinkopaneeleissa syntynyt sähkövirta saadaan johdettua ulkoiseen kuormaan johtimien avulla. Monikiteisiä piikennoja voidaan tehdä neliskulmaisista aihioista, jolloin raaka-aine saadaan käytettyä tarkemmin hyödyksi kuin yksikiteisissä kennoissa. Monikiteisessä piikennossa näkyvät selvästi yksittäiset kiteet, toisin kuin yksikiteisessä kennossa. Yksikiteisen kennon tunnistaa myös sen pyöreistä kulmista. Piikiteiden pysyvän olomuodon ansiosta paneelit ovat huoltovapaita ja säilyttävät tehokkuutensa vuosikymmenien ajan. Samaa piin raaka-ainetta käytetään myös elektroniikkateollisuudessa.

Miten aurinkopaneelit kannattaa sijoittaa?

Paneelit kannattaa sijoittaa paikkaan, joka on varjoton koko päivän. Tärkeintä on sijoittaa paneelit paikkaan, johon tulee eniten auringonvaloa. Aurinkopaneeleja ei kannata laittaa niin, että paneeli tai mikään sen kennoista jää minkään lähellä olevan esteen, kuten rakennuksen, räystään tai puun oksan varjoon. Sopivia asennuspaikkoja ovat mm. katto, seinä ja ranta. Jos paneelit kiinnitetään talon seinään, on varmistettava, etteivät räystäät varjosta paneeleja silloinkaan, kun aurinko on kesällä korkeimmillaan.

Jos aurinkopaneelit sijoitetaan katolle, ne tulee kiinnittää lähelle katonharjaa. Ei räystäälle, jossa ne toimisivat lumiesteenä. Paneelit voidaan sijoittaa myös pystyasentoon. Suomen leveysasteilla vaakatasoon nähden edullisin kallistuskulma vaihtelee vuodenajan mukaan välillä 10˚- 90˚. Pääsääntöisesti paneelit tulee suunnata etelään, mutta paneelit toimivat myös tyydyttävästi suuntauksen ollessa sektorissa kaakko-lounas. Jos katolta ei löydy paikkaa, johon aurinko paistaa esteettömästi 6 tuntia päivällä, on parempi asentaa paneelit jopa 50 metrin päähän talosta kuin katolle puiden varjoon.

Kotimaiset aurinkopaneelit Salo Solar Oy:ltä

Salo Solar Oy myy nyt myös suomalaisia aurinkopaneeleita. Paneelitehdas Salo Tech Oy on ensimmäinen suomalainen perusaurinkopaneeleja valmistava tehdas. Tehdas tuottaa tällä hetkellä 275 W tehoista 1,6 neliömetrin aurinkopaneelia. Tuotantokapasiteetti on tällä hetkellä noin 90–100 paneelia päivässä, mikä tarkoittaa yhdessä vuorossa yhteensä 25 kW edestä aurinkopaneeleja. Koevaiheessa on valmistettu myös erikoisempia aurinkopaneeleja, kuten täysmustia ja kokonaan lasisia paneeleja. Suomalainen aurinkopaneeli on kannattava investointi. Ostamalla kotimaisia tuotteita tuemme talouden kasvua. Kulutus ylläpitää myös tuotannon kasvua. Mitä enemmän on tuotantoa Suomessa, sitä enemmän on myös työpaikkoja. Salo Tech Oy:n myyntiyhtiönä toimii Salo Solar.

Salo Solar Oy - Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja!

Monipuoliset aurinkopaneelit Areva Solar Oy:ltä

Kokonaan lasinen aurinkopaneeli kuvassa oikealla