Main menu

You are here

 

 

Aurinkopaneelitehdas SaloSolar Oy aloitti tuotannon 2015 toukokuussa. Tuotantokapasiteetti on tällä hetkellä yhdessä vuorossa 25 kW vuorokaudessa, mikä tarkoittaa noin 90-100 paneelia päivässä. Vuonna 2016 Salosolar valmisti 4 megawatin edestä aurinkopaneeleita ja vuonna 2017 valmistettin 4,5 megawattia aurinkopaneeleita, joista 95% myytiin Suomeen. Tehdas tuottaa pääsääntöisesti 1,6 neliömetrin kokoisia 270 W paneeleita ja 2 neliömetrin kokoisisa 330 W paneeleita. Tuotannossa on tehty ja testattu myös erikoisempien aurinkopaneelien, kuten kokonaan lasisten, täysmustien ja värillisten paneelien tekemistä. Syyskuussa 2017 SaloSolar Oy'n aurinkopaneeleille on myönnettiin avainlippu. Aurinkopaneelimme suunnitellaan ja valmistetaan Salossa. Jokainen aurinkopaneelimme testataan sähköisesti, jolloin voimme taata huippulaatuiset ja tasatehoiset aurinkopaneelit asiakkaillemme toleranssilla 0 ~ +5Wp annetusta aurinkopaneelin oletustehoarvosta.

Tällä hetkellä tehdas työllistää noin toistakymmentä henkilöä ja loistavien kasvunäkymien vuoksi henkilöstöä tullaan todennäköisesti tulevaisuudessa kasvattamaan.

Vientitavoitteena SaloSolar Oy:llä on myydä aurinkopaneelien lisäksi myös aurinkopaneelilinjastoja ja aurinkopaneelitehtaita, sillä tehdaslinjastomme on herättänyt paljon kiinnostusta kansainvälisillä markkinoilla.

SaloSolar on ensimmäinen suomalainen perusaurinkopaneeleita tuottava tehdas. Niitä ei ole suomessa tuotettu aiemmin, koska aasialaispaneelien hintatasoa on pidetty rajoittavana tekijänä kotimaan tuotannolle. Tehtaalla pääsemme kuitenkin tuottamaan suomalaisia paneeleita hintaan, joka on entistä kilpailukykyisempi myös aasialaispaneeleihin nähden . Areva Solar Oy toimii SaloSolar Oy:n myyntiyhtiönä.

SaloSolar Oy:stä tehtiin lehtiartikkeli, jossa käsitellään brändiä, tukiasioita, sekä aurinkopaneeleita ja niiden tilaa Suomessa. Lue koko artikkeli SaloSolar tehtaasta.

 

Aurinkopaneelitehdas SaloSolar Oy sijaitsee Astrum-keskuksessa Salossa